вівторок, 12 грудня 2017 р.

Школа взаємообміну досвідом у бібліотеці




   6 грудня у бібліотеці було проведено школу обміну досвідом роботи під назвою "Публічні бібліотеки - центри впровадження і популяризації краєзнавчої літератури.

 Завідуючі бібліотек-філій  Виноградівської РЦБС: с. Теково, Чорнотисово, Чепа, Гетиня, Королево, Черна, Хижа, Новоселиця, Фанчиково, Підвиноградів, Олешник та бібліотеки-філії вул. Першотравнева мали можливість ознайомитись з бібліотекою-філією с.Сасово,  її історією, краєзнавчими напрацюваннями бібліотеки,  оформленим куточком краєзнавчого клубу за інтересами «Господарочка » та книжково-ілюстративними виставками.

Відкрила семінар директор Виноградівської РЦБС Вашкеба К.Г. яка  відмітила важливість та унікальність краєзнавчої роботи в бібліотек.
Про роль сільської бібліотеки у культурному розвитку місцевої громади, а також про важливість тісної співпраці бібліотеки з місцевою владою розповів в своєму виступі голова Сасівської с/р Клюса В.Ю., який в кінці виступу нагородив подяками за активну участь у громадському житті села, вагомий внесок у розвиток громади зав. бібліотекою-філією Шуба Г.Ф. та бібліотекаря Семак В.Ф.
Зав. бібліотекою-філією с. Сасово Шуба Г.Ф. поділилась із колегами досвідом роботи бібліотеки «Краєзнавство як дійовий засіб патріотичного виховання молоді».
Методист ЦРБ – Попдякуник О.О. провела консультацію «Нетрадиційні форми краєзнавчої роботи публічних бібліотек».
У ході семінару Марушка М.В. – зав. методико-бібліографічним та інформаційним відділом підготувала аналіз блогів сільських бібліотек та надала консультацію щодо правил ведення блогів. Адже  наповнення бібліотечних блогів краєзнавчими матеріалами – один із перспективних напрямків розвитку бібліотечного сервісу.
На завершення творчого дня працівники бібліотеки-філії с. Сасово спільно з активом бібліотеки  запропонували увазі присутніх показовий масовий захід: вечорниці «На Андрія бери кожуха добродія» , які були підготовлені за звичаями та традиційними обрядами с. Сасова.
На протязі всього часу роботи семінару, працівники бібліотек Виноградівської ЦБС мали можливість обмінюватися досвідом роботи та  обговорити проблемні питання. При підведенні підсумків було наголошено, що саме краєзнавча робота дозволяє зробити бібліотеку особливим центром територіальної громади, надати їй місцевого неповторного колориту та регіональної специфіки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації