понеділок, 20 листопада 2017 р.

Толерантність - вимога сьогодення

під такою назвою  культпрацівниками було проведено виховну годину в Центрі дозвілля молоді з учнями 6-7 класів, оформлено книжкову виставку " Толерантність врятує світ". На захід було запрошено членів виконкому, керівників установ, а також депутатів.

    Перед присутніми з вступним словом виступили бібліотекар по роботі з дітьми та директор БК. В їх виступі звучали слова про те, що таке толерантість.
Толерантність… У перекладі з латинської це слово означає терпіння”. У суспільстві толерантність – це терпимість до інших думок, поглядів, традицій.
    Толерантність – це повага, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Формуванню толерантності сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті й переконань.
    Сьогодні толерантність – яскравий показник ступеню демократичності кожної держави й одна з умов її розвитку.
    Для того, щоб досягти успіху у власному житті, не витрачати сил на конфлікти, “побутові війни”, кожному доцільно сформувати у собі толерантність, як рису характеру. Для цього необхідно:
·        бути готовими до того, що всі люди різні – не кращі й гірші, а просто різні;
·        навчитися сприймати людей такими, якими вони є, не намагаючис. змінити в них те, що нам не подобається;
   ·        цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, почуття, переконання незалежно від того, чи збігаються вони з нашими;
·        зберігати “власне обличчя, знайти себе і за будь-яких обставин залишатися собою.
       Сьогодні надзвичайно важливою є міжнародна толерантність, що проявляється між державами народами, націями.
    Україна стає більш відкритою для всього світу, а це вимагає готовності українського суспільства до сприйняття європейських цінностей, розуміння та поваги розмаїття культур, поглядів та форм вираження і проявів людської індивідуальності.

   Саме від цього залежать процеси розвитку демократії та становлення громадянського суспільства в нашій країн. Після закінчення заходу, діти роздали присутнім буклети з висловами знаменитих людей, що таке толерантість

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації