пʼятницю, 3 лютого 2017 р.

День пам*яті Крутів


99 років відділяють нас від подій 29 січня 1918 року. Та їх пам’ятає український народ, бій під Крутами надихає наших сучасних воїнів на славні подвиги на честь Батьківщини. провела історичну годину«Нам не забути славу Крутів». Зазирнути в ті дні, відкрити для себе героїчну сторінку нашої історії, усвідомити суть трагедії, ім’я якої Крути Бій під Крутами є те, що в ньому на захист молодої незалежної Української Народної Республіки не роздумуючи стали київські студенти, гімназисти та юнаки військової школи, виступивши проти ворога, який мав багаторазову чисельну перевагу. Бій під Крутами, незважаючи на те, що він завершився військовою поразкою для УНР, став для українців прикладом героїзму і самопожертви в ім’я свободи і незалежності України.
У бібліотеці було проведено історичну годину "Крути наша сила, наша історія" з учнями 7-9 класів. А також  перегляд кінофільму "Бій під Крутами".
Мета заходу- патріотичне виховання учнівської молоді, збереження пам’яті про боротьбу за волю України, формування формування єдиної і сильної української нації.
З детальнішою інформацією про історичні події під Крутами можна ознайомитися в читальному залі бібліотеки, переглянувши викладку- реквієм «Крути – героїчна сторінка нашої історії».
Відстоювати свою незалежність нам доводиться і сьогодні. На сході України, порушуючи Мінські угоди, ворог веде масовий обстріл українських місті сіл. Новітня українська історія поповнюється новими героїчними сторінками – це захист Донецького аеропорту(українські «Кіборги» захищали його 242 дні), оборона Маріуполя, Іловайськ.
Як воїни- крутянці майже 100 років тому не роздумуючи піднялися на захист волі і незалежності( а їх було тільки триста), так і наші військові, добровольці і волонтери – всі українці, весь народ, згуртувавшись і об’єднавши сили переможе ворога. Нашу Батьківщину, нашу Україну зламати не можна. Сила наша в єдності.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації