середа, 8 лютого 2023 р.

195 років від дня народження Жуля Верна

Жуль Верн  - французький письменник  народився 8 лютого 1828 року.літературна спадщина якого налічує понад 100 томів. Перший роман, який започаткував літературну серію "Незвичайні пригоди", — "П'ять тижнів на повітряній кулі" (1863) — став надзвичайно популярним.

Легендарний французький письменник Жуль Верн, вважається родоначальником наукової фантастики. Більшість фантастичних речей, про які він писав у своїх книгах, були пізніше винайдені або відкриті.
Всю творчість Жуля Верна об’єднує одне — пристрасть до подорожей і пригод, яка залишалася з ним протягом усього його життя, і яку він вклав у свої книги. 

Жуль Верн увійшов у літературу як основоположник роману про науку та її можливості. Він завжди цікавився технічними відкриттями, науковими новинками, був автором багатьох фантастичних проектів, які згодом стали реальністю. Відомий хімік Д. Менделєєв називав його науковим генієм.

У всіх творах Жуля Верна діють сміливі, мужні, вольові герої, вони вміють іти до мети, завжди знаходять вихід із складної ситуації.. Такі герої відомих романів "Діти капітана Ґранта", "П'ятнадцятирічний капітан", "Двадцять тисяч льє під водою", "Навколо світу за вісімдесят днів" та багато інших.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації