понеділок, 15 квітня 2019 р.

Писанка нашого села




Писанка – це неповторне багатство. Його треба берегти, як безцінний скарб! Нам слід пишатися ним перед усім світом.
                 О.Довженко.

Писанка – одна зі стародавніх форм українського народного розпису, у якому наші пращури втілювали свої прагнення, віру. Писанка – це символ весни, сонця, повернення природи до життя .Багато народів світу шанували яйце і мали власну атрибутику його возвеличення у багатьох стародавніх народів збереглися перекази, в яких яйце виступає джерелом життя,, світла, тепла, навіть зародком усього всесвіту. 

«У нашому селі говорять  старі люди говорять: як в народі перестануть писати писанки і «гріти Діда»…, тоді і кінець світу настане».




КАРПАТСЬКА УКРАЇНА

14 березня в бібліотеці-філії проведено історичну годину «Моя Карпатська Україна», приурочену 80 річниці проголошення Карпатської України та 145 річчю від дня народження видатного закарпатського політика, громадського, культурного і релігійного діяча Августина Волошина, на який завітала учні 7-го класу.

   Про Карпатську Україну, про людей, що активно впливали на перебіг подій, про тих, хто віддав життя за волю рідного краю розповіла бібліотекар по роботі з дітьми Шуба В.Ф.
   До уваги  учнів було презентовано тематичну виставку  "Земле моя Карпатська"
   Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих і замордованих в карпато – українській боротьбі. 







КНИГОМАНІЯ 2019

12 березня 2019 року у Виноградівській районній бібліотеці для дітей відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу дитячого читання "Книгоманія - 2019". В конкурсі взяли участь 24 переможці І-го туру конкурсу. Активну участь  взяла Олена Лугош талановита читачка нашої бібліотеки.
 Генеральним спонсором конкурсу виступив Євгеній Віталійович Ярина, який з самого початку проведення даного конкурсу є одноосібним спосором в організації солодкого столу для учасників змагання. Але в цьому році за його ініциативи для всіх учасників конкурсу: дітей та бібліотекарів, що їх супроводжували ним був організований святковий обід.










Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації