середу, 6 червня 2018 р.

Звернення до читачів

      Бібліотека запрошує хлопчиків і дівчаток    взяти участь у програмі літніх читань «Літо з гарною книгою!»,  яка   відкривається 1 червня 2018 р.      
        Протягом літа в бібліотеці буде проходити конкурс  «Найкращий читач
літа – 2018».  Переможці конкурсу будуть нагороджені дипломами та подарунками  під час шкільних лінійок 1 вересня 2018 року в День Знань.
    Крім того  в  бібліотеці  оголошено  акцію «Приведи в бібліотеку друга!», отримаєш  подарунок.
      Любий друже! Тебе запрошують у чарівний світ – КНИЖКОГРАЙ українські та зарубіжні дитячі письменники. Неймовірні пригоди і вірні друзі чекають тебе  на сторінках захоплюючих книжок. Читай, насолоджуйся та відпочивай!  Візьми  участь у конкурсі  і ти отримаєш приз.
Читати знову модно! Читати – це круто! - ось такий девіз юних читачів та волонтерів бібліотеки.



            День вишиванки                                   У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому. Історія вишиванки своїми витоками сягає в незапам’ятні часи. Ще за свідченням знаменитого давньогрецького історика, географа і мандрівника Геродота, елементами вишиванки був прикрашений одяг скіфів, які проживали в наших землях в період VIII ст. до н. е. - IV ст. н. е. Знаменитий арабський мандрівник X ст. у своїх розповідях також згадує про русів, які носили вишитий одяг. У ході сучасних досліджень, наприклад, на Черкащині були знайдені срібні бляшки з фігурками чоловіків, датування знахідок VI ст., дослідження яких показали ідентичність елементів одягу і орнаменту вишивки українського народного костюма XVIII-XI





















Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації