понеділок, 27 березня 2017 р.

Всеукраїнський конкурс дитячого читання "Книгоманія - 2017"

 


 Книга займає особливе місце у житті дитини. Саме через неї вона починає пізнавати навколишній світ, розвиває мислення й фантазію. Дитячі книги - це засіб духовного спілкування з дітьми, а це найважливіше. З метою консолідації зусиль громадськості, державних і недержавних установ і організацій, засобів масової інформації для вирішення проблеми дитячого читання в Україні проходить Всеукраїнський конкурс дитячого читання "Книгоманія - 2017" . 24 березня у Виноградівській районній бібліотеці для дітей відбувся ІІ районний тур Всеукраїнського конкурсу дитячого читання "Книгоманія - 2017". У конкурсі взяло участь 26 найкращих читачів . Взяла участь у конкурсі наша активна читачка Марушка Ніколетта учениця 6-го класу.

понеділок, 20 березня 2017 р.

Безоплатна правова допомога-- це реально

     У бібліотеці було надано правові консультації населенню
     Підставою для подібних інновацій у бібліотечній структурі став нещодавно виграний конкурс з проектом «Сільським громадам – належний рівень правової допомоги». Саме в його рамках  ГО  «Спілка угорських бібліотекарів Закарпаття» та Олександрійський гендерний інформаційний центр Кіровоградської області стали партнерами.
 В пріоритеті – покращення доступу до безоплатної правової допомоги сільського населення.
 Завдяки виїзній мобільно-консультативній групі  люди матимуть можливість на місці отримати первинну правову допомогу, при можливості й вторинну. Також  жителів громад інформуватимуть про нові законодавчі документи державних органів влади  у т.ч органів місцевого самоврядування для захисту своїх законних прав та інтересів
Як результат – підвищення рівня правових знань жителів сільських населених пунктів забезпечення можливостей отримання безоплатної  правової допомоги  через Центри правової допомоги, що діятимуть навіть після закінчення проекту. 

 У бібліотеці оформлено книжкову виставку "Через правову основу до правової держави".



Чисте довкілля Виноградівщини



   17 березня в рамках проведення шорічної акції з благоустрою «Чисте довкілля Виноградівшини» працівники сільської ради та культпрацівники  розпочали з прибирання сміття та приводили до належного санітарного стану узбіччя та кювети автомобільних доріг на території  Теково-Сасово. Кожну п*ятницю  працівники сільської ради та культпрацівники продовжують прибирати територію села. 31 березня прибирали біля пам*ятника в центрі села.

Велич і трагедія Карпатської України




.15 березня  з нагоди відзначення  78 річниці битви на Красному полі у бібліотеці було оформлено книжкову виставку "Карпатська Україна-- свобода здобута кров*ю" а також разом з школою було проведено літературно-музичну композицію "Велич і трагедія Карпатської України".
    Пам'ять загиблих борців за незалежність Карпатської України вшанували хвилиною мовчання.

понеділок, 13 березня 2017 р.

Шевченкове слово в віках не старіє



Щовесни, коли тануть сніги

І на рясті просяє веселка

Повні сил і живої снаги

Ми вшановуєм пам’ять Шевченка.

У бібліотеці було оформлено книжкову виставку "Хай вічно сяє Шевченкова весна"
   Разом з школою провели   літературні читання «Шевченкове слово в віках не старіє! А також провели уонкурс малюнків по творчості Т.Г. Шевченка між 6-7 класами.
    Діти читали  вірші, слухали і співали пісні на слова Т.Г. Шевченка.

четвер, 9 березня 2017 р.

Міжнародний Жіночий День 8 Березня




Усе від жінки народилось в світі
І плин життя, й пекучий біль журби
Від жінки зростають діти,
Й найкраще свято ранньої весни
Від жінки мусило колись зачатись
Усе навкруг живуще, я і ти
Бо біля витоків життя стояла мати
Стоїть й стояти буде на віки.

 Відшуміла зима лютими морозами, відхурделила сніжними віхолами, а на зміну їй прийшла чарівна звабно-принадлива красуня-весна. Тож недаремно саме вона увібрала в себе одне з найкращих свят- свято жінок. В усі часи в усіх країнах світу . Жінка стоїть вище чоловіка: В ній ніжність, краса, надзвичайна зворушливість, чутливість.
У бібліотеці було презентовано книжкову виставку "Її величність-- Жінка". Спільно з школою    учнями 5-9 класу було проведено вечір "Жінка берегиня роду"

Популярні публікації